Facebook Pixel
Viszlát Barion! (Frissítve)

Viszlát Barion! (Frissítve)


Napi aktuális | Zsolt | 2019-01-25 11:18:32


XXI. századi initernetes áruház működtetőjeként az ember igyekszik sokszínű és egyben praktikus megoldásokkal szolgálni ügyfelei számára, így van ezzel a Mobil Ász Shop vezetősége is, így hát a modern kor szellemében a közelmúltban fejlesztéseket tettünk weboldalunk bankkártyás fizetési módjának változatos kialakítására, ennek szellemében kényelmessé tettük a méltán népszerű és világszerte elterjedt PayPal fizetés használatát webáruházunkban, amely hála a külföldi fejlesztők széleslátásának ma már magyar nyelven is elérehtővé vált. Magyar vállalkozásként keresve a hazai lehetőségeket akadtunk rá a magát professzionális, látszólag könnyen kezelhető fizetési lehetőségnek mondó Barionra is, amely hasonlóképp működik mint a külföldi anyavállalat által elérhető PayPal fizetési mód. Magunk is sokfelé találkoztunk már a Barion fizetési móddal, név nélkül megemlíthetjük akár egy jó kis pizza rendelés, tananyag vásárlás vagy egy apróhirdetés feladását is, amelynek során igénybe vettünk már korábban is ilyen fiizetési módot. Jó magam a Barion modul fejlesztéséhez is Barion számlára fizettem ki az oktató anyagot, amelyet ez úton is köszönök a kedves és segítő kész webtanar.hu csapatának, akik rendkívül megkönnyítették a dolgomat a fejlesztés elvégzésében.

Elégedett fejlesztőként regisztráltam is a Barion rendszerébe, amely látszólag könnyedén elérhető volt számomra néhány kattintással, már már azt az érzést keltve bennem, hogy igen, megtaláltam a hazai alternatívát a PayPal fizetésre. A szinte pillanatok alatt elvégezhető regisztrációt követően 2018.08.02.-án el is indítottam a faék egyszerűségű kezelő felületen keresztül a mi kis Barion elfogadóhelyünk regisztrációját. Hamar rá kellett döbbennem, hogy ebben a pillanatban vissza huppantam a magyar valóság nyújtotta lesúlytó állapotba, amikor is 2018.08.03.-án, tehát közel 1 nap elteltével azt a tájékoztatást kaptam, hogy 3-6 munkanap várakozást követően kerülhetek azon vállalkozások széles körébe, amely engedélyezheti vásárlói számára, hogy fizessenek neki Barion számlára bankkártyával vagy Barion egyenleggel, de azért ha egy mód van rá, akkor legyen elérhető a webáruházamban a Barion fizetési mód, az elvárt arculati elemekkel, kommunikációval, hogy az tesztelhető legyen az elfogadóhely jóváhagyása előtt. Mit tesz az ember, mondogatja magának, hogy a cél szentesi az eszközt, hát legyen, hiszen én jót szeretnék az ügyfeleknek azzal, hogy csatlakozom azon vállalkozások köréhez, akik tagjai ennek az értékes közösségnek, mert nyilván nem lehet bárki Barion elfogadó, ha ennyire aprólékos procedurával van kikövezve a kánaánhoz vezető út.

Barion fizetés Mobil Ász Shop

Barion megjelenése a Mobil Ász Shop-ban

Majd következett a nyomasztó várakozás, amely minden nap elégedetlen ügyfelekkel volt ellátva, akik hiába próbáltak fizetni a még nem engedélyezett Barion elfogadó helyemen, mert természetes az a tény, hogy én kiírtam ugyan a webáruházba, hogy ne használják ezt a fizetési módot, mert még nem került aktiválásra, de kérem ez a XXI. századi rohanó mindennapokban nyilvánvalóan nem mindenki által kerül elolvasásra az apró, piros szövegben, ezért nem is hibáztatnék senkit.

ÖnostorozásMajd 10 napi várakozást követően hasított belém, mint villám az égből, a Barion szolgáltatótól kapott email, amely egy gépi levél volt, tartalmában értelmezhetetlen, hogy ezért meg azért elutasították az én Barion elfogadó helyemet, így továbbra sem lehetek ügyfeleim szolgálatára ezzel a modern, XXI. századi és nem utolsó sorban hazai fizető eszközzel. Annak ellenére, hogy egy tök értelmetlen státuszkó tartalmú, előre megírt tömeg levél érkezett postafiókomba, természetes folyamatnak tartom, hogy első lépésben azonnal jeleztem, hogy legalább beszéljünk már érthetően egymással, mert én jót szeretnék a vásárlóimnak, szeretném, hogy fizethessenek Barionnal is. Majd második lépésben, értelemszerűen önvizsgálatot tartottam, próbáltam olvasni a sorok között, újra értelmeztem a feladatokat, beküldtem minden egyéb céges papírt a szolgáltatónak, arculatot javítgattam az elérhető, nylít dokumentációk alapján.

Majd 2018.08.23.-án kiderült a fenti teperésem és önostorozásom eredménye képpen, hogy hát hiába vagyok a cégem képviseletére Önmagamban jogosult, nyújtsak be papírokat az üzlettársammal kapcsolatban is, akit a cég alapító okiratában véltek felfedezni. Ekkor már felfokozott hangulatban, mint egy a világ igazi nagyjai közé behatolni próbáló kis hangya tepertem ezerrel a kért iratokért a kollégámhoz, mondván, hogy beküldöm ezt is, ezen már ne múljon, hiszen mint mondtam, a cél szentesíti az eszközt, én jót akarok a vásárlóimnak, hadd fizessenek nekem Barionnal is. Így hát beküldtem a kért papírokat, önmérsékletet gyakorolva, ismét türelmet parancsoltam önmagamnak, annak ellenére, hogy továbbra is a mindennapos jó helyett, mindennapos kellemetlenséget okoztam azoknak a vásárlóimnak, akik nem olvasták el, hogy bár a Barion fizetési módot kommunikálom, ott van az oldalon, de az is ott van, hogy még mindig nem működik. Igen, én megértem azokat a vásárlókat, akik nem olvasták a piros betűs figyelmeztetést, hiszen minek van ott, ha egyszer nem működik? Mert azt kérte tőlen a Barion.

Meggyötörten2018.09.05.-én az iskolakezdést követő első néhány napban, már már legalább annyira meggyötörten álltam a Barion elfogadóhely regisztrációját illetően, mint diák koromban ugyanezen időszakban a matek órákon sínylődve, vissza vágyakozva a futbalpálya melegébe, mikor ismét villámként szakítva szét maradék türelmemet újabb emailt találltam postafiókomban, amely a várva várt jóváhagyás helyett egy újabb piszlicsálé kötöszködésbe ment át, hogy ne így, hanem úgy, ne azt a bannert használjam a főoldalon amit az általuk kibocsátott dokumentáció is felkínál alternatívaként, hanem egy másikat, ami ugyan szintén ott volt, de nem volt egyértelműen kötelezőként megjelölve. De hagyjuk is, mert ezen a ponton már már naponta háromszor elmondtam magamnak, hogy a cél szentesíti az eszközt, én jót akarok a vásárlóimnak, hogy Barionnal fizethessenek, így hát nem volt mit tenni, ismét átszerkesztettem az arculatot, erről tájékoztatva a Barion ügyfélszolgálatát, akiket természetesen korábban már telefonon is próbáltam elérni, hogy árulják már el, hogy mi az varázsszó amivel egy csapásra jót tehetnék az ügyfeleimnek, de egész egyszerűen lekoptattak, hogy ők ebben nem tudnak segíteni, írjak emailt.

Nem értem, de már mindegyMa 2018.10.01. este van. 1 héttel ezelőtt megírtam a Barion részére, hogy nem tudok mit tenni, én csak jót akartam az ügyfeleimnek, de nem ment. Kénytelen leszek tudomásul venni, hogy van olyan pénzügyi szolgáltató ma kis hazánkban akivel számomra lehetetlen normálisan együttműködésbe kezdeni, viszont tartozom azoknak a vásárlóknak, vevőknek és látogatóknak azzal a magyarázattal, hogy cirka két hónapnyi ígérgetés után, hogy lesz Barion fizetés, lesz nekik jó, jön egy új, modern, XXI. századi és ráadásul hazai fizető eszköz, nem lesz Barion, nem leszek tagja ennek a zárt kliknek ahova hiába próbáltam bejutni, minden erőfeszítésem kevésnek bizonyult. Hogy mit veszítettem nem tudom, nem tudom, hiszen ha csak arra gondolok, hogy kis hazánkon kívül ott egy másik szolgáltató, akivel perceken, de ha nagyon kezdő vagyok napokon belül képes voltam, vagyok egy ilyen fizető eszközt bevezetni az online kereskedéssel foglalkozó internetes oldalamon (nem a Barionról beszélek, hanem a PayPalról), akkor be kell látnom, hogy azon vásárlóim bizalmát vesztettem csupán, akik hittek benne, hogy ott ez a Barion opció és hiába választották ki a vásárlás során, mert mit siránkozzak én itt, hogy hiába a munkaóra, hiába a fejlesztések, a jó szándék, egy valami nem változott: Én csak jót akarok Nektek, kedves vásárlóim! 

 

Mondandóm tökéletes végkcsengése lehetett volna, hogy jót akarok nektek, ezt továbbra is fenntartom, de ezen a ponton szolgálati közlemény iránti kötelezettségemnek is eleget téve, ez úton tájékoztatok mindenkit, hogy bár a Barion fizetés valójában sosem volt elérhető webáruházunkban, a mai nappal lekerült weboldalunk kommunikációjából, annak felesleges kiválasztására végre nincs mód (további kellemtlenségek elkerülve), helyette mindenkinek szívből ajánlom a modern, XXI. századi, magyar nyelven is elérhető PayPal bankkártyás fizetési módot, amit, ha még nem ismersz, sincs késő soha megismerni, ezzel kapcsolatos tájékoztató anyagunkat itt elolvashatod:

>>> Útmutató PayPal fizetéshez <<<

Szóval, ahogy a cikkemben kezdtem: Viszlát Barion! Viszlát csalódott ügyfeleim! Mindenkit bátorítok az amúgy is világszinten elismert PayPal fizetés használatára webáruházunkban, de természetesen továbbra is lehetőség van a belföldi forintszámlára történő átutalásos fizetésre is, amely, nem mellesleg remek változásokon ment keresztül a közelmúltban a tranzakciók sebességét illetően.

! FRISSÍTÉS 2018.10.25.

Ez így korrektMai napon a korrektség jegyében felkeresett engem a Barion képviseletében Kováts Péter. Egy nagyon barátságos beszélgetés keretében sikerült megérteni a háttérben lévő folyamatok nagy részét, melyek akarva akaratlanul is indokolják a történteket. A beszélgetés során kiderült számomra, hogy a Barion véleménycikkem figyelembe vételét követően törekvéseket tesz, fogalmaz meg a közérthetőbb ügyintézés érdekében a jövőben, amelyet mindenképp pozitívan kell értékelnünk, illetve a magunk részéről mi is igyekszünk megértően hozzá állni olyan életszerű helyzetekhez, amelyek a gazdaság bármely szereplőjével elő fordulhatnak, bár nyilvánvalóan más-más arányban okozhatnak kellemtlenséget a mindennapok során. 

Vezetői határozatunk értelmében, továbbra is nyitottak vagyunk a Barion mint egy újabb, hazai és modern fizető eszköz bevezetését illetően, ennek szellemében a közel jövőben lépéseket teszünk a korábbi fejlesztések rendszerünkbe történő újra integrálására az együttműködés megkezdésének érdekében.

Köszönjük a korrekt tájékoztatást a Bariontól!

 


 Cimkék


 Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!



Hirdetés


Újdonságok

 Keresés




 Követés

Kövess minket a Facebookon is

 Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre

Gyártó megadása:


 Kiemelt ajánlatok

 Hirdetés

 Ajánlott videók









The Mobil Ász Shop web store uses cookies for proper operation and user experience. By browsing the site, you consent to the use of cookies. Disabling cookies may result in improper operation of the site, for which we cannot be held responsible.
Learn more, customize it.

I understand