Facebook Pixel
Üdvözlünk a Mobil Ász Shop mobiltok, mobiltelefon, tablet pc és okosóra tartozék webáruházban! Online nyitva várunk a hét minden napján!

Tibi bácsi ajánlata: Egy Profi Bluetooth headset | Mobil Ász Shop Blog

Tibi bácsi ajánlata: Egy Profi Bluetooth headset

Tibi bácsi ajánlata: Egy Profi Bluetooth headset

Tippek | Tibi bácsi | 2019-01-28 09:10:35

Maradj mindig kapcsolatban egy kényelmes viseletet jelentő minőségi bluetooth headset segítségével!


De mi az a bluetooth headset? A bluetooth egy a készüléked, akár tablet pc-d és beszélgetéshez is használt headset között vezetéknélküli kapcsolatot biztosító technológia, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen és törvényesen telefonáljunk akár autó vezetés közben is, anélkül, hogy mobilunkat a kezünkbe kellene venni.

Minden amit a Bluetooth technológiáról tudni lehet a Wikipedia szerint

 

Bluetooth headset a Mobil Ász Shop-ban Tibi bácsi ajánlásával


De nézzük miért lehet hasznos számunkra egy jól kiválasztott bluetooth headset? Apró ám igen fontos és kényelmes kiegészítője lehet egy megfelelően megválasztott bluetooth headset okostelefonunknak a mindennapok során. Szerencsére bluetooth headset választásakor rengeteg szempont alapján válogathatunk viszonylag nagy szmú termék közül. Kiemelnénk a hat legfontosabb szempontot, amellyel leggyakrabban találkozunk a mindennapok során:

- Kompatibilitás:

Alapvetően elmondhatjuk, hogy a bluetooth headset termékek az esetek túlnyomó részében kompatibilisek szinte minden bluetooth képes készülékkel, ugyanakkor valóban előfordulnak esetek, amikor egy bizonyos bluetooth headset nem kommunikál megfelelően egy adott mobil készülékkel, ha ilyennel találkozunk nincs mit tennünk egy másik modellt kell választanunk helyette, szerencsére ez már nagyon ritkán fordul elő.

- A kényelem:

Második helyre tettük a listánkon, de valójában az esetek döntő többségében ez a legfontosabb szempont, hiszen hiába is lenne egy tökéletesen működő bluetooth headsetünk, ha annak viselése megkeserítené a mindennapokat. Szerencsére több kiindulópont alapján is keresgélhetünk a kínálatban saját kényelmi szempontjaink alapján:
- méret: vannak egészen minimális méretű készülékek, de ugyanakkor vannak nagyobb méretűek is, általában a elmondhatjuk ezek a személyes kényelem mellett a felhasználó egyedi igényei szerint tovább válogathatóak.
- súly: a kezdetekben voltak egészen nehéz, a fül számára megterhelő méretű készülékek, amelyek kora szerencsére már régesrég lejárt, ugyanakkor igaz, hogy a nagyobb, esetleg extra üzemidejű készülékek esetében számolnunk kell az erősebb akkumulátor miatti súly növekedéssel is.
Bluetooth headset tipusok a Mobil Ász Shop-ban Tibi bácsi ajánlásával

Különböző méretű és formájó bluetooth headset-ek



- kialakítás: az eltérő súlyú készülékek egyben eltérő formával is rendelkeznek, léteznek a fülkagylóra kampóval egészen magabiztosan rögzthető bluetooth headset modellek, ugyanakkor a gyártók természetesen felkészültek azon felhasználói igényekre is, amelyek alapján elérhetőek olyat típusok, amelyek nem rendekeznek fülkagylóra erősíthető kampóval, ha tehát nem nyújt megfelelően kényelmes viseletet egy fülkampóval használható bluetooth headset, akkor tudunk helyette választani másik akár hallójárati szilikon haranggal (köznapi szlengben használt nevén agybadugós) ellátott készüléket vagy nagyon sok esetben az alapcsomag részeként találunk lehetőséget olyan fülgumi használatára, amely ergonómikus kialakításának köszönhetően kényelmes viseletet nyújt, mégis magabiztosan rögzíti bluetooth headsetünket fülkagylónkban a mindennapos használat során.
- extra tartozékok: szempont lehet, hogy a bluetooth headset-hez milyen tartozékokat kapunk a gyártótól. A korábbi modellek esetében megszokhattuk, hogy hálózati töltőt kaptunk a megvásárolt készülékekhez, ugyanakkor a mobil töltők szabványosodása hozta magával ezeknek az adaptereknek a leváltását is, így ma már legtöbb esetben csak egy USB csatlakozású töltőkábelt fogunk találni a csomagban, ettől eltérő esetek azok a speciális kiszerelések, amelyeket autós töltővel vagy egyedi, különleges hordozható töltővel vásárolhatunk meg. A minél szélesebb körű igények kielégítése érdekében a legtöbb gyártó már különböző méretű fülgumikat és fülkampókat is csomagolhat a készülékek mellé, de ez is tipusoknéknt eltérő lehet.

Extra bluetooth headset tartozékok különböző méretben

Extra bluetooth headset tartozékok különböző méretben



- Hangminőség, zajszűrő technológiák:
Különböző felhasználási területek alapján a hangminőség lehet kevésbé vagy akár az egyik legfontosabb elem is a megfelelő bluetooth headset kiválasztása során, de mivel már az olcsóbb headsetek is jól használhatónak mondhatóak, nem kell tartanunk a csalódástól ezen a területen, ugyanakkor igaz, hogy a magasabb árfekvésű bluetooth headsetek nyilván jobban fognak teljesíteni a bennük található minőségi zajszűrő technológiáknak köszönhetően. A zajszűrés egy olyan szolgáltatás, ami sok helyzetben szükséges, sőt, életmentő lehet, hiszen gondoljunk bele, hogy egy nagyobb menetzajjal rendelkező gépjármű vezető számára első helyre kerülhet a kiválasztás során értékelt szempontok között. Többféle zajszűrő technológia létezik, az alsó árfekvésben elérhető buetooth headsetek szélcsatornával rendelkező készülékek, ezekben nincs aktív zajszűrés (DSP) beépítve, de erős szélben is jól használhatóak maradnak, szemben ezzel a középkategóriás bluetooth headset-ekben akár találkozhatunk a két, esetenként három mikrofonnal, illetve speciális zajszűrő elektronikával rendelkező készülékekkel is, a felső kategóriás, csúcskészülékek esetében pedig már a katonai technológiákat is felhasználó eszközök foglalnak helyet, nyilvánvalóan ezek a legdrágább eszközök.

Digitális jelfeldolgozó processzor

Digitális jelfeldolgozó processzor működése



- Üzemidő, rendelkezésre állás:
bluetooth headset gyártók minden készülék esetében megadnak egy készenléti (standby time) és egy beszélgetési (talk time), illetve zenelejátszásra is alkalmas készülékek esetében gyakran közölt adat még (music playback time) időt, mint gyári paramétert, amelyre az adott bluetooth headset egy feltöltéssel képes a gyári tesztek alapján. A készenléti idő az az adat, amivel nem minden esetben érdemes ténylegesen foglalkozni, míg a beszélgetési idő annál lényegesebb lehet, ennek az adatnak a mérlegeléséhez mindenképpen szükséges tudnunk, mennyit is szeretnénk beszélni az adott bluetooth headset-tel egy feltöltést követően. Egy példán keresztül szemléltetve, ha 8 órán át dolgozó taxisofőr vásárol bluetooth headsetet aki átlagosan napi 3 órát tölt telefonálással, számára nem lesz megfelelő egy olyan készülék, ami csak 2 óra beszélgetést tud. A megfelelő bluetooth headset kiválasztása során megbízhatunk a gyárilag kimért értékekben, mert bár azok mérése ideális környezetben történik, a gyakorlati tapasztalatok alapján kis mértékben térnek el a való életben való használat során elért értékektől, márkás blutooth headseteknél a legrosszabb esetben is meg fogjuk kapni a gyárilag mért üzemidő legalább 80 százalékát az átlagos használat mellett. Nem feltétlen kell a fentiek alapján elsődlegesen kiválasztanunk a számunkra megfelelő bluetoot headset-et, mivel ma már minden járműben és az élet szinte minden területén azonnal találhatunk az általában már kivétel nélkül szabvány töltőcsatlakozóval rendelkező bluetooth headset-ünk gyors töltésére, amennyiben olyan helyzetbe kerülnénk, hogy váratlanul lemerült és szükségünk lenne a használatára.

- Minőség, strapabírás:
Az átlagos felhasználó számára sokadrangú szempontnak tekinthetőek ezek, a napjainkban megvásárolható bluetooth headsetek csupán néhány 10 gramm tömegűek, leejtés esetén nem kell féltenünk őket. Léteznek csepp, por álló bluetooth headsetek, amelyeket kifejezetten a strapásabb élethelyzetekbe szánnak a gyártók, illetve nagy számban elérhetőek leginkább sztereó kivitelben a sportolók számára készített készülékek is. 

Jabra bluetooth headset kifejezetten sportolóknak

Jabra bluetooth headset kifejezetten sportolóknak


- Ár:
A legtöbbek számára talán a legfontosabb, döntő tényező lehet az ár, de nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy a tényeges helyzet az, hogy az ár és a minőség (akár az extra szolgáltatások) egyenesen arányosak a megvásárolható Bluetooth headsetek esetében is, így értelemszerűen egy drágább bluetooth headset tényleg jobban fog teljesíteni egy olcsóbb készüléknél.

Bluetooth headset a Mobil Ász Shop-ban Tibi bácsi ajánlásával

Összefoglalva tehát Tibi bácsi javaslata bluetooth headset vásárláshoz

Első körben el kell döntenünk, hogy mire és milyen körülmények között szeretnénk használni a megvásárolandó bluetooth headsetet, mik a számunkra elsődleges igények a készülékkel kapcsolatban.

Ha ez megvan, akkor már biztos kiindulópontunk van a megfelelő készülék kiválasztásához, így már elgondolkodhatunk azon, hogy szükségünk van-e speciális, aktív zajszűrésre vagy akár a kimagaslóan nagy üzemidőre.

Ezen a ponton már nincs más teendőnk, mint, hogy mérlegeljük a számunkra megfelelőnek tűnő készülékek közül, hogy melyik az a modell amely árban is képes elérni a saját elképzelésünket.

Végül de nem utolsó sorban meg kell említenünk a legfontosabb lépést, ami nem más mint a vásárlás helyének megválasztása

Ha internetről rendelünk egy hivatalos európai uniós területen működő, leginkább ajánlott magyarországi webáruházból, akkor 14 napunk van eldönteni, hogy a megvásárolt bluetooth headset valóban képes e kiszolgálni igényeinket, ha netán valamiért nem felelt meg számunkra, akkor 14 napon belül jogunk van elállni a vásárlástól és visszajuttatni az eladónak, aki vissza fogja fizetni számunkra a termék árát. Ebben az esetben mindig ügyeljünk rá, hogy a készüléket dobozában, minden tartozékával együtt kell visszajuttatnunk az eladóhoz, mint, ahogy mi is elvárnánk, amikor új készüléket vásárolunk, hogy annak értéke ne csökkenjen, mivel mi is a teljes vételárat fogjuk visszakapni, ennek megfelelően.

Abban az esetben ha boltban vásárolunk, mindenképp szaküzletet válasszunk, mert vannak helyek, ahol rengeteg jó tanáccsal szolgálhatnak számunkra, esetleg lehetőségünk van a termék megvásárlása előtt, annak kipróbálására is, ha még sem, akkor érdemes lehet érdeklődni arról, hogy a headsetet visszavihetjük-e az üzletbe minden tartozékával együtt, újként eladható állapotban, ha az előzetes várakozásokkal ellentétben mondjuk kényelmetlen lenne számunkra tartós használat során. Bár a törvény nem kötelezi a kereskedőket ebben az esetben a termék visszavételre, ettől eltekintve vannak ezen a téren kellemes meglepetések.

Sikeres bluetooth headset vásárlást kívánunk!


Cimkék


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!



Hirdetés


Tibi bácsi ajánlata

Kövess minket a Facebookon is
Iratkozz fel hírlevelünkre

Gyártó megadása:









The Mobil Ász Shop web store uses cookies for proper operation and user experience. By browsing the site, you consent to the use of cookies. Disabling cookies may result in improper operation of the site, for which we cannot be held responsible.
Learn more, customize it.

I understand