A Huawei és a Xiaomi is belép a hajlított kijelzõs mobilok piacára - Hírek, információk a Mobil Ász Shop világából - www.mobilasz.hu

A Huawei és a Xiaomi is belép a hajlított kijelzõs mobilok piacára


Távol keleti hírek szerint a két gyártó hajlított képernyõs készülékekkel igyekszik meglepni a vásárlóit. Azonban a két cég egyike sem fogja magának gyártani a képernyõt. Ugyanis ha hinni lehet a híreknek, akkor a Samsung és az LG fogja szállítani nekik az ívelt kijelzõt!!

Pár évvel ezelõtt ez a két márka teljesen ismeretlen volt hazánkban, manapság viszont már teljesen ismert névvé váltak. Ma már nem csak ismerik, de szeretik is õket. A kínai gyártók felnõttek a feladathoz és komoly konkurenciái lettek hazánkban eddig uralkodó márkáknak! A pletykák szerint szeptemberben jelenik meg az elsõ hajlított távol keleti „csoda”.

Információink szerint, amíg a Huawei a Samsungtól, addig a Xiaomi az LG-tõl szerezné be a kijelzõt. A Huawei szakemberei egy Mate Edge nevû telefonon szorgoskodnak, amibe tervek szerint egy Kirin 950 Processzort valamint, 4 GB RAM-ot szerelnek be. A Xiaomi elnevezése még kétséges, Mi Edge vagy talán Mi Note Edge névvel fogják piacra dobni. Ebben viszont egy Snapdragon 820-as fog dolgozni ugyancsak 4 GB RAM kíséretében.

Ha a hírek igazak, akkor õsszel minden üzletben sláger készülékek lehetnek. Ha kiindulunk abból, hogy a Samsung Galaxy S7 edge mekkora siker lett. Joggal várhatjuk, hogy a piac hasonlóan fog reagálni ezekre a mobilokra is.

Az ötlet hogy sem a Huawei sem a Xiaomi nem maga gyártja a kijelzõket briliáns húzásnak bizonyulhat. Árban olcsóbb, mint ha nekik kellene kifejleszteni saját ívelt kijelzõjüket. A minõséggel sem lesz probléma a Samsung és az LG már bizonyítottak ezen a téren. A kínaiak így „olcsón” kapnak jó minõséget, ami remélhetõen az árakon is meg fog majd látszani. Azzal hogy Samsung és az LG átengedi nekik eme technológiájukat egy nagy konkurenst kaptak maguk mellé. Viszont a nagy kérdés az hogy a kínai gyártók nem fogják e lenyomni a koreai vetélytársaikat ebben a szegmensben ahol jelenleg egyeduralkodónak számítottak!


| | Készülékbemutatók
Weboldalunk sütiket használ. Az oldal böngészésével hozzájárul a sütik használatához.

Pénzügyi partnereink

Regisztráltasd a mobilod! Értesülj újdonságainkról személyre szabottan!

Szeretnél értesülni újdonságainkról személyre szabottan?

Add meg készüléked típusát! Kizárólag a Te mobilodhoz küldünk ajánlatokat újdonságokról és akciókról.

Gyártó megadása: